Na vrh
 

Ermanovec

Predlog za pravi pomladni izlet

Ermanovec

per person

Predstavljeni potep je primeren za vsakogar, ki se je zmožen peljati z avtom. Če pa je mobilen, bo doživel in videl še več. Že sama pot in pogled iz avta napolnita dušo. Ne verjamete? Opravite to pot in hvaležni boste!

Možnost okrepčila:

Koča na Ermanovcu

Stara Oselica 71

4225 Sovodenj

t: +386 51 256 881

  • Vključeno
    Ermanovec
    Naravne lepote
    Možnost okrepčila
  • Ni vključeno
    Kulturne znamenitosti
1
Škofja Loka - Sovodenj
Skozi Škofjo Loko se odpeljete proti Poljanski dolini. Dolina je najprej široka, potem se oži in tudi razdeli, en krak pa vas bo po cesti pripeljal v Sovodenj.
2
Sovodenj - Nova Oselica - Cerkljanski Vrh
Od Sovodnja do Nove Oselica se boste ob cesti lahko do dobra nagledali vseh naravnih lepot. Ko prispete v Novo Oselico, si tam oglejte cerkev sv. Janeza Nepomuka. Pred cerkvijo pa lahko uživate v razgledu na Ermanovec. Pot nadaljujete proti Cerkljanskemu Vrhu, od koder se vam bo odprl božanski razgled vse do Posočja, Krna, Baške grape, Šentviške planote in še kaj. Vzemite si čas za kraket potep po poteh med tratami, ki so posejane s številnimi vrstami pomladnih rož. Pot nadaljujete po panoramski poti proti Kladju. Vodila vas bo mimo osamljenih kmetij, dokler ne prispete do križišča, kjer se usmerite proti koči na Ermanovcu.
3
Prelaz Kladje - Koča na Ermanovcu
Ko se boste dvigovali iz Kladja, se bo pred vami odprl izjemno lep razgled. Obnovljeni mejniki iz italijanske okupacije z rapalsko mejo, ki je potekala od tromeje pri Ratečah do daljne Reke ob Jadranu, z letnicami 1920, pričajo o naši kruti zgodovini. Med tem, ko se boste po poti, ki pelje po slemenih številnih grčev dvigovali proti koči na Ermanovcu na 964 m.n.v., se bodo pred vami zvrstile v breh prisolnjene stare mogočne domačije. Videli boste tudi Ratitovec, gore and Sorico, Dravh, Lajnar, Slapnik, pa vse od krna do Bležgoša, Kamniško - Savinjskih Alp, Starega vrha s smučiščem, Lubnika in na drugi strani celo Snežnika. Koča na Ermanovcu je zelo lepo urejena, ob njej je tudi otroško igrišče in velik travnik za igre. Težko se boste uprli tudi njihovi odlični ponudbi za okrepčilo. Če lahko hodite, pustite avto pri koči in se peš odpravite pod Ermanovec. Nagrajeni boste s čudovitim pogledom na Triglav.
4
Spust v dolino Trebije
Ko se boste dodobra naužili vseh lepot, se spustite v dolino, smer Trebije. Tudi ta pot je slikovita, zato se splača narediti nekaj postankov.
5
Trebija - Visoko - Škofja Loka
V dolini (na Trebiji) zavijte v smeri Škofje Loke. Če vam ostane še kaj časa, se ustavite v Visokem ter si za konec poglejte Tavčarjev dvorec.

LOKACIJA

NAPIŠITE SVOJ KOMENTAR

Dostopnost
Atraktivnost izleta
Možnost okrepčila na poti
Primernost glede na letni čas